Dalton

Wij zijn een gecertificeerde Daltonschool. In mei 2019 zijn wij opnieuw bezocht door de Nederlandse Dalton Vereniging voor de vijfjaarlijkse visitatie. Dit bezoek hebben wij als zeer prettig en motiverend ervaren, het bordje blijft aan de gevel!
Ons Dalton-handboek vindt u HIER.

Talentontwikkeling

Iedere dinsdagochtend organiseren wij "kapiteinentijd". Hét moment waarop de kinderen, groepsdoorbroken, gaan deelnemen aan cursussen buiten het reguliere curriculum. Zo kan er bijvoorbeeld gekozen worden voor yoga, programmeren, koken, dans, tekenen, diverse sporten en nog veel meer! De cursussen worden gegeven door zowel extern personeel als de eigen leerkrachten.
Kinderen kiezen zelf waar ze aan willen deelnemen en volgen 3 keer per schooljaar een dergelijke cursus. Hebben ze een nieuw talent, hobby of uitdaging ontdekt? Dan helpen wij ze verder en brengen ze in contact met clubs en/of verenigingen. 

Versterkt Engels

Wij geven Engels als vak vanaf groep 1/2. Dit doen we o.a. met behulp van de methode GrooveMe. In het DKC breiden we dit uit en noemen het versterkt Engels. Dit betekent dat we Engels niet alleen als vak zien maar gedurende de week ook op andere momenten Engels spreken met de kinderen. Een liedje, een voorleesboek, een gymles of zelfs een hele dag of dagdeel!
Onze kinderen komen uit de buurt, uit Amsterdam maar ook vanuit de gehele wereld. In vele gezinnen wordt, naast Nederlands, ook nog een andere taal gesproken.
Wij vinden het belangrijk dat kinderen zelfredzaam worden en ook in het Engels iets kunnen vragen, zeggen of iemand helpen. De nadruk ligt op verbale communicatie zodat kinderen zich in de stad én bij vriendjes thuis verstaanbaar kunnen maken in het Engels.

Het team besteedt in schooljaar 2021-2022 een aantal studiedagen aan versterkt Engels. Dit gaat zowel over didactiek als eigen vaardigheid.  

Vreedzame school

Hier komt nieuwe tekst voor.
Eventueel met een link.

Topondernemers

Hier komt nieuwe tekst voor.
Eventueel met een link.